Protein&Co. Arašídy loupané pražené
Žádná sůl - jen skutečná chuť. Oblíbená pochoutka – arašídy jsou nasucho pražené. Výborné na zobání k televizi nebo jako zdravá svačinka. Kromě toho, že obsahují omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, naleznete v nich i velké množství rostlinných proteinů a kyselinu listovou, která zlepšuje paměť a soustředění.
Arašídy neboli podzemnice olejná pochází z Jižní Ameriky a odhaduje se, že je lidé konzumovali už před 6 tisíci lety. Do střední Evropy se ale dostaly teprve na přelomu 19. a 20. století.
Pražené arašídy se vyznačují typickou zemitou výraznou chutí, kterou si každý pod slovem arašídy představí.
Co arašídy obsahují?
- až 25 g bílkovin ve 100 g
- vitaminy B1, B3, B7, B9, vitamin E
- vysoké množství minerálů, např. magnesium, měď, mangan a fosfor
Víte, že:
arašídy, česky taky podzemnice olejná, vlastně nepatří mezi ořechy, ale jedná se o luštěninu, a mají tak blíž k hrášku než např. k mandlím?
Složení:
podzemnice olejná
Původ:
USA, Argentina
Alergeny:
podzemnice olejná, skořápkové plody
Energie | 2374 kJ / 567 kcal |
|
52 g |
|
6,8 g |
|
16,1 g |
– z toho cukry |
3,9 g
|
Vláknina | 8,5 g |
Bílkoviny | 25,8 g |
Sůl | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.