Pekanové ořechy - GymBeam
Pekanové ořechy se podobají vlašským ořechům, ale mají sladší krémovou chuť a kořeněnou vůni. Jsou však stejně skvělým zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vitamínů a minerálů. Mají všestranné využití, a proto jsou vhodné na přípravu chutných receptů studené i teplé kuchyně.
Pekanové ořechy - lahodné ořechy se sladkou chutí, kořeněnou vůní a vysokou výživovou hodnotou
Pekanové ořechy jsou plody stromu ořechovce pekanového (Carya illinoinensis). Jde o ořechy podobné vlašským ořechům, které však mají podlouhlejší tvar, sladší chuť a kořeněnou vůni. Pekanové ořechy se mohou pyšnit bohatým obsahem bílkovin a omega-3 i omega-6 mastných kyselin. Jsou také zdrojem provitamínu A, vitamínu B, draslíku, vápníku, železa a fosforu. Mají všestranné využití v kuchyni, a proto jsou vhodné pro výrobu pomazánek, másla či pečiva. Skvěle chutnají jako součást snídaňových müsli, proteinových drinků, zeleninových či ovocných salátů a dezertů.
Pekanové ořechy a jejich výhody
- mají sladkou chuť a kořeněnou vůni
- jsou bohatým zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin
- obsahují vitamíny a minerály
- mají všestranné využití v teplé i studené kuchyni
Tabulka nutričních hodnot
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.