Čaj Pickwick Máta 20sacc
Jako pomocník při zažívacích potížích, nachlazení a bolestech hlavy slouží máta peprná již po staletí. V současné době se nejvíce využívá právě při poruchách trávení a podr&a
1000+ produktů skladem
Velké množství produktů skladem a rychlé odeslání
Doprava ZDARMA
Při nákupu nad 1799 Kč platíme dopravu my!
Spolehlivý e-shop
Více než 500 recenzí a kladné hodnocení mluví za vše
Nízké ceny
Trvale nejnižší ceny u vybraných produktů
Jako pomocník při zažívacích potížích, nachlazení a bolestech hlavy slouží máta peprná již po staletí. V současné době se nejvíce využívá právě při poruchách trávení a podráždění žaludeční sliznice. Můžeme se s ní setkat ve formě potravinových doplňků nebo jako příměsí bylinných čajů na podporu zažívání. Máta peprná je křížencem několika druhů máty a sklízí se v létě, těsně před rozkvětem. Nejúčinnější složkou z ní je její olej. Ten zvláčňuje svalovinu zažívacích cest a uvolňuje tak žaludeční křeče a plyny. Mentol v mátě zase stimuluje odtok žluče a dalších trávicích šťáv a usnadňuje tak trávení. Použít se dá i při mořské nemoci. Pro její protikřečové účinky se máta využívá také při léčbě dráždivého tračníku, který se projevuje bolestmi břicha a poruchami zažívání. Podle některých studií pomáhá máta také rozpouštět žlučové kameny a poskytuje tedy alternativu k chirurgickému zákroku. Máta peprná má ale ještě jeden příjemný účinek - potlačuje zápach z úst a proto bývá také součástí populárních větrových bonbonů. Úlevu přináší i při nemocech dýchacích cest - pomáhá uvolňovat zacpaný nos. Máta peprná je tedy rostlina s řadou příznivých účinků a nespornou výhodou je i její výborná chuť.
Dávkování
Jednou z nejlepších možnosti je podávat čaj z konvičky. Konvičku vybírejte pečlivě, neboť materiál, ze kterého je vyrobena, může ovlivňovat chuť čaje. Nejlepšími materiály je porcelán, sklo, keramika, nebo ocel. Nejlepší šálek čaje si vychutnáte z jemného porcelánu. Třpytivá barva a vůně nápoje vyniknou nejlépe z krásného šálku. Ideální teplota pro pití je okolo 60 °C.
Dávkování
Jednou z nejlepších možnosti je podávat čaj z konvičky. Konvičku vybírejte pečlivě, neboť materiál, ze kterého je vyrobena, může ovlivňovat chuť čaje. Nejlepšími materiály je porcelán, sklo, keramika, nebo ocel. Nejlepší šálek čaje si vychutnáte z jemného porcelánu. Třpytivá barva a vůně nápoje vyniknou nejlépe z krásného šálku. Ideální teplota pro pití je okolo 60 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ZDRAVÉ POTRAVINY |
---|---|
Hmotnost: | 0.049 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář