Celozrnný pšeničný bulgur je lahodná příloha s lehce oříškovou chutí, která se hodí do salátů, bulguru nebo sladkých snídaňových kaší
Celozrnný pšeničný bulgur je oblíbená příloha s lehce oříškovou chutí a vůní. Vyrábí se krakováním celých pšeničných zrn, tak se zachovává maximální množství bioaktivních látek. Jedná se o složku potravy bohatou na komplexní sacharidy, které dodávají tělu energii pomalu a postupně. Proto se hodí, když hledáte potraviny, které vám pomohou zahnat hlad. Bulgur se také může pochlubit vysokým obsahem vlákniny a oceníte ho při péči o váš trávicí systém a střevní mikrobiom. Má také nízký obsah nasycených tuků, což oceníte například při dietě.
Bulgur vyniká jednoduchou přípravou, přitom existuje mnoho způsobů, jak jej připravit. Lze jej upravit podobně jako jakoukoli jinou přílohu. Vařte ji ve vodě v poměru 1:2 asi 15 minut. Můžete ji však také jen 5-10 minut vařit a pak ji nechat dovařit pod pokličkou. Pokud se vám nechce vařit, můžete ji vložit do studené vody asi na 1 hodinu a nechat nabobtnat.
Celozrnný pšeničný bulgur je skvělý jak do sladkých , tak do slaných receptů. Skvěle chutná jako příloha k masu, rybám, tofu, robi masu nebo jiným zeleninovým alternativám masa. Je také skvělou přísadou do různých salátů. Můžete z něj připravit například tradiční arabský salát tabbouleh, který kromě bulguru obsahuje čerstvé bylinky, rajčata, cibuli, citronovou šťávu a olivový olej. Kromě toho můžete salát vykouzlit i s další zeleninou a přísadami podle chuti. Z bulguru lze také připravit vynikající bulgurové rizoto, palačinky, lívance, a lze jím zahustit polévky.
Pokud chcete vyzkoušet sladký bulgur, můžete vyzkoušet například kaši s ovocem, syrovátkovým proteinem a ořechy či ořechovým máslem. Bulgur můžete použít také k pečení sladkého pudinku, muffinů nebo jiných zákusků. Lze z něj také připravit bulgurovou kaši s mlékem stejným způsobem jako rýžovou kaši. Jak vidíte, bulgur je všestranná a výživná potravina, která se jistě stane základem vaší kuchyně.
Celozrnný pšeničný bulgur a jeho výhody
- má lehce oříškovou chuť a vůni
- vzniká krakelováním celých zrn pšenice
- alternativa ke kuskusu, bramborám, rýži nebo těstovinám
- je bohatý na vysoce kvalitní a komplexní sacharidy a vlákninu
- má nízký obsah nasycených mastných kyselin
- dodává postupně se uvolňující energii
- díky vláknině pomáhá pečovat o trávicí systém a střevní mikrobiom
- jeho příprava je snadná
- je vhodný do salátů a jako příloha k masu nebo jeho rostlinným alternativám
- je vhodný pro přípravu bulgurového rizota, lívanců nebo polévek
- skvěle chutná ve sladkých kaších nebo pudincích
Složení
Celozrnná pšenice bulgur
Návod k přípravě
Před použitím propláchněte, přidejte požadované množství do vroucí vody a nechte vařit přibližně 15 minut.
Tabulka nutričních hodnot
Výživová hodnota | na 100 g | *RDI na 100 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1512 kJ/ 380 kcal | 18% |
Tuky | 1,7 g | 2 % |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g | 1 % |
Sacharidy | 73 g | 28 % |
- z toho cukry | 2,8 g | 3 % |
Vláknina | 8,6 g | - |
Bílkoviny | 11 g | 22% |
Sůl | 0,12 g | 2 % |
*Doporučený denní příjem průměrného dospělého člověka (8400 kJ/2000 kcal).
Upozornění
Skladujte na suchém místě mimo dosah přímého slunečního záření při pokojové teplotě.
Informace o alergenech: Alergeny jsou ve složení označeny tučně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ZDRAVÉ POTRAVINY |
---|---|
Porovnávač 1 - Názov (Heure-sk,Heure-cz,Arukere,Compari): | GymBeam Celozrnný pšeničný bulgur |
Brutto váha: | 0.502000 |
Značka: | GymBeam |
Délka: | 10.000000 |
Šířka: | 4.000000 |
Výška: | 18.000000 |
HS kod: | 19043000: - Pšenica bulgur |
Počet kusů v balení: | 6 |
Forma: | potravina |
Směs: | čirý |
Vegetariánský: | ano |
Veganský: | ano |
Bezlepkový: | ne |
Bez laktózy: | ano |
BIO: | ne |
Bez GMO: | ano |
Bez umělých sladidel: | ano |
Bez aspartamu: | ano |
B2B price exception: | Yes |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.