Extra Virgin Olive Oil Spray 250ml orange

Neohodnoceno
Značka: Centonze

- BIO olivový olej Centonze s rozprašovačem
- S pomerančem
- Pro snadné dochucení jídel (lze použí jako dresing)
- Velmi intenzivní zlatozelená barva s odlesky
- Kořeněná, plná bylinná chuť superprémiového olivového oleje

Dostupnost Skladem
Možnosti doručení
215 Kč / ks
Extra Virgin Olive Oil Spray 250ml orange
Neohodnoceno
Značka: Centonze
1000+ produktů skladem
1000+ produktů skladem
Velké množství produktů skladem a rychlé odeslání
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Při nákupu nad 1799 Kč platíme dopravu my!
Ověřený e-shop
Spolehlivý e-shop
Více než 500 recenzí a kladné hodnocení mluví za vše
Nízké ceny
Nízké ceny
Trvale nejnižší ceny u vybraných produktů

BIO OLIVOVÝ OLEJ VE SPREJI

- BIO olivový olej Centonze s rozprašovačem
- S pomerančem
- Pro snadné dochucení jídel (lze použít jako dresing)
- Velmi intenzivní zlatozelená barva s odlesky
- Kořeněná, plná bylinná chuť superprémiového olivového oleje
 
Olivový olej ve spreji usnadňuje přípravu jídel - pokud například chcete dochutit červené maso, rybu nebo salát olivovým olejem jen velmi jemně a nechcete celé jídlo olejem zalít, je rozprašovač ideální pomocník. Uvnitř najdete ten nejkvalitnější BIO olivový olej Centoze tak, jak jej znáte - s plnou, bylinnou zemitou chutí, s ozvukem rajčat a mandlí. A samozřejmě se všemi živinami načerpanými z úrodné sicilské půdy. Olivový olej Centonte patří právem mezi nejlepší olivové oleje na světě - vyzkoušejte a uvidíte!

O oleji Centonze

Extra panenský speciálně namíchaný olivový olej kategorie superior, lisovaný šetrným procesem „za studena“ při teplotách do 27 stupňů Celsia, a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně. Olej tvoří pečlivé namíchaná směs odrůd Nocellara del Belice, Cerasuola a Biancolilla. Je pro něj charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky, bohatá aromatická kompozice, středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným koncem, nádechem po rajčatech a bylinkách. Díky skutečně nízkým teplotám zpracování, obsahuje olej Centonze vysoké množství bioaktivních složek a enzymů. Olej je vhodný při přípravě ryb, mořských plodů, zeleninových polévek a červeného masa.

Case di Latomie – místo, „kde se rodí“  Nocellara del Belice

Olivové háje se táhnou podél kopců západního pobřeží Sicílie, které se mírně svažují směrem ke křišťálově čistému moři a starověké řecké kolonii Selinunte, kde se po staletí olivovníky pěstují. Zde se nachází ekologická farma "Case di Latomie ". Majitelem panství je rodina Centonze. Statek je zasazen do místa prosyceného historií „na každém kroku“ a pokrývá plně oplocenou plochu téměř 35 akrů. Okouzlující scenérie staletých olivových a citrusových hájů se nachází mezi antickými lomy " Latomie " a starobylými zdmi kamenného oplocení "Conigliere" v krajině typické pro dlouhé relaxační procházky. Pěstují se zde jen citrusové a olivové stromy, 
jejichž předností je šetrný a ohleduplný způsob pěstování a zpracování. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr.

Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.

Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C

Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena. 

Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......

 

 
 Výživové údaje:
 ve 100 ml
 Energetická hodnota
 3460 kJ / 840 kcal
 93,33 g
 14,67 g
 Sacharidy
 0 g
     z toho cukry
 0 g
 0 g
 Sůl
 0 g
 
 
Složení: olivový olej, pomerančová kůra.
 

 
Extra panenský BIO olivový olej s pomerančem, lisovaný za studena. Jedlý olej rostlinný jednodruhový. Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv a pouze mechanickými postupy.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: