Xantanová guma - stabilizátor a emulgátor v prášku na výrobu bezlepkových dobrot
Xantanová guma je prášek bez chuti a zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Působí jako stabilizátor a emulgátor, který je hydrofilní, dobře na sebe váže vodu, a tak pomáhá zlepšovat kvalitu těsta z bezlepkových ingrediencí. Primárně slouží jako náhrada lepku, ale použít ji lze i na výrobu klasických koláčů a pečiva. Jejím přidáním se těsto stává vláčnější, méně se drolí, lépe drží tvar a má delší trvanlivost. Smíchává se do mouky a může se použít do kynutého, lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného nebo listového těsta. Využít ji můžete i na přípravu dresinků, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo dokonce gumových medvídků.
Xantanová guma a její výhody
- slouží jako náhrada lepku
- je prášek bez chuti a zápachu
- působí jako stabilizátor a emulgátor
- používá se na výrobu těsta a domácích pokrmů
Složení
Doplňkové parametry
Kategorie: | ZDRAVÉ POTRAVINY |
---|---|
Porovnávač 1 - Názov (Heure-sk,Heure-cz,Arukere,Compari): | Wolfberry Xantanová guma 100 g |
Brutto váha: | 0.104000 |
Značka: | Wolfberry |
Délka: | 15.500000 |
Šířka: | 11.500000 |
Výška: | 1.000000 |
Netto váha: | 0.100000 |
HS kod: | 39139000: - Ostatné |
Počet kusů v balení: | 100 |
Forma: | prášková |
Směs: | čirý |
Vegetariánský: | ano |
Veganský: | ano |
Bezlepkový: | ano |
Bez laktózy: | ano |
BIO: | ne |
Bez GMO: | ano |
Bez umělých sladidel: | ano |
Bez aspartamu: | ano |
B2B price exception: | Yes |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.